O size istediğiniz her şeyden verdi. Allah’ın nimetini sayacak olsanız sayamazsınız. Doğrusu insan çok zalim, çok nankördür!(İbrahim: 34) 

Allah’ın izniyle gözleriniz şenlensin, nurlansın diye; Mübarek cuma gününe özel bir ikram niyetiyle  çiçek ve manzara fotoğraflarını sizler için ayrıca yayınlıyorum.  Resimlere dikkatli bakın lütfen. Birbirine benzer gibi görünen küçük kır çiçeklerinde ne kadar farklı mucizeler saklı. Her biri, bize Allah’ın ayetlerini yeniden hatırlatıyor.

Çiçeklere, tabiata baktıkça böylesine büyük bir Rabb’in  kulu olduğum için gurur duydum. Ne kadar az şükrettiğimizi, secdelerimizin ne kadar az olduğunu fark ettim.

Mûcizeler verirsin; kulak duyar, göz görür,
Kalp atar, dil konuşur, el tutar, ayak yürür.
Mal, mülk, evlât verirsin; hepsi de yüz güldürür,
Sağnak sağnak yağarken, bunca rahmet ve ihsan;
Nasıl olur da Sana, secde etmez bir insan !. (Cengiz Numanoğlu)

De ki: Sizi yaratan, size işitme duyusu, gözler ve kalpler veren O’dur. Ne az şükrediyorsunuz! (Mülk:23)

‘Allah yeryüzünü sizin için bir sergi yapmıştır ki, oradaki geniş yollarda yürüyesiniz.’(Nûh: 19. Ayet)

Orada sabit yüce dağlar yaratmadık mı, size tatlı bir su içirmedik mi? (Mürselat:27)

Bu çiçeklere, Ödemiş tarafında bir dağda rastladım. Çocukluğumdan hatırlıyorum bu çiçekleri ama adını bilmiyorum maalesef.

Kır menekşeleri… Öylesine zariflerdi ki, kızım istemese toplamaya kıyamayacaktım. Lütfen imkanınız varsa özellikle baharda kırlara çıkın. En azından yeşil parklara gidin. Yeşeren tabiatı inceleyin. Tabiatla haşır neşir olmak, Rabbimizle bağımızı güçlendirmek için en etkili yollardan birisidir.

Subhanallah, Elhamdulillah, Allahu ekber! Şükür ki senin kulunum Rabbim, şükür ki Rabbim Sen’sin…