balarisi1KURAN’DA ARI İLE İLGİLİ AYETLER
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
  • Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin.   (NAHL SURESİ / 68)
  • Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır.   (NAHL SURESİ / 69 )
Selamun Aleykum Sevgili Dostlarımız. Sizlere bal ile ilgili bir yazı hazırladık. Beğeninize sunuyoruz.

Neredeyse her yerde taklit ve tahşişe uğrayan balları görüyoruz, hakiki bal , gerçek bal yada doğal bal bulmak neredeyse imkansız. Petekli yada peteksiz olarak sahte bal üretimi yapılabiliyor.

Peki nasıl yapılıyor sahte bal?

Nasıl yapıldığından kısaca bahsedelim, bunun çok farklı yöntemleri var, ancak sizin de evde malzemeleri aldıktan sonra yapabileceğiniz sahte baldan bahsedelim.

bal-bal-arısı-balarısı-doğal-bal-gerçek-bal-hakiki-bal-organik-bal
Sahte bal ve Hakiki Balın akışkanlığı, yapısı ve kokusu birbirine benzerdir. Analizi Yapılmadan anlaşılması mümkün değildir.

Az miktar bal alınıyor, üzerine glikoz şurubu (Mısır nişastasından elde edilir ve GDO’lu olabilir!) koyulur, üzerine koku ve tat versin diye çok çok az miktarda bal aroması, esansı (etil alkolle muameleye giren helal olmayan aroma olabilir!) ekleniyor, renk ayarı yapmak için renklendirici (helal olmayan ve sağlığa zararlı renklendiriciler konulabilir!) de koyuluyor. Hepsi bu!…

İşte size akışkanlığıyla, kıvamıyla, kokusuyla bile gerçek baldan ayırt edemeyeceğiniz sahte bal tarifi! 

Peki hakiki bal, doğal bal ve gerçek bal bulmak zor mu?

balarısı-cam-kavanoz-bal-çam-balı-gimdes-helal-helalsitesi
Balarısı Süzme Çam Balı Yüksek Kaliteli ve Hakiki Baldır.

Tabi ki zor değil. Helalsitesi.com sizler için bal firmalarını araştırdı ve Gimdes Helal Sertifikalı ve Premium Kalitede gerçek bal buldu. Balarısı balları bal çeşidinin özelliğine göre farklı yerlerden toplanan ballardan oluşuyor.

Balarısı Çiçek Balı , Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin kır çiçeklerinden elde edilen ballardan,

Balarısı Çam Balı , Dünya üzerinde %90’ının üretiminin yapıldığı Aydın ve Muğla yörelerindeki çam salgılarının arılar tarafından toplanması ile elde edilen, mineral maddece zengin, ülkemize özgü ballardan,

Balarısı Kestane Balı , Karadeniz Bölgesinde (yoğun olarak Orta Karadeniz) kestane ağaçlarından elde edilen antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahip bir ballardan oluşmaktadır.

balarısı-bal-arısı-organik-bal-hakiki-bal-gercek-bal-dogal-bal
Hakiki Bal Allah’ın İzniyle Şifadır, Candır, Hayattır 😉

Balarısı Gimdes Helal Sertifikalı bal arısı balları, farklı gramaj ve ambalajlarla beğeninize sunulmaktadır.

Balarısı bal çeşitleri hakkında detaylı bilgi için sizi sitemize bekleriz. Giriş için TIKLAYINIZ