Lokum

İçindekiler

Su – 0.5 lt

Toz Şeker – 600 gr.

Mısır Nişastası – 100 gr.

Limon Suyu – 2-3 Damla.

Doğal Nar Konsantresi – 1 Tatlı kaşığı

Kavrulmuş Antep Fıstığı içi – 200 gr.

Kırmızı Pancar Suyu – 1 Çay Kaşığı

Gül Yaprağı – 100 gr

Gül Yapraklı Lokum Yapılışı

Nişasta, soğuk suda eritildikten sonra, Lokumun vazgeçilmezi bakır tencereye koyuyoruz. Normal ateşte buharlaşma olana dek sürekli karıştırıyoruz.

Sürekli karıştırmazsak nişasta dibe çöker ve yanma meydana gelir. Yanmasını engellemek için sürekli karıştırmak gerekir.

Buharlaşmanın başlamasıyla şekeri ilave ederiz ve muhallebi kıvamına gelinceye gelinceye kadar karıştırmaya devam ederiz. Muhallebi kıvamına gelen karışıma limon suyu ekliyoruz ve karışımımız şeffaf renk alıncaya kadar yaklaşık iki saat boyunca kesintisiz karıştırıyoruz. Şeffaf rengi alan karışımımıza antep fıstığımızı, pancar suyumuzu, nar konsantresi ilave ediyoruz.

Karışımımızı homojen renk alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Önceden nişasta ile kapladığımız kalıba karışımımızı döküp 12 saat boyunca normal oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz. 12 Saat dinlendikten sonra Lokumumuzu kalıptan çıkarıp nişasta tozunu süpürüyoruz. Daha sonra nemli bir sünger yardımıyla lokumun üst ve alt tarafını nemlendirip gül yapraklarının Lokuma yapışmasını sağlarız.

Bir kesici yardımı ile lokumlarımıza istediğimiz şekli vererek servise hazır hale getiriyoruz.

Sizlere daha önce deneyimlediğim Adnan Efendi lokumlarını da tavsiye edebilirim. Özel kazanlarda pişirildiği için hoş bir kıvama sahip gül yapraklı lokumları, özel aromalarda barındırıyor. Kapıda ödeme seçeneği de bulunan Adnan Efendi tüm Türkiye’ye özel kargo paketleri ve buz aküsü ile gönderim yapıyor.

https://www.adnanefendi.com.tr/lokum/gul-yaprakli/antep-fistikli/

Afiyet şifa olsun